Как да планираме екскурзията си сами

Публикувано от Kufarite на

Изправяли ли сте се пред подобна дилема? Организирате следващото си пътешествие, но не намирате подходяща оферта сред тези на туристическите агенции? Ние сме тук да помогнем! Споделяме с вас информация, която би била изключително ценна за всички, пред които стои въпросът как да планираме екскурзията си сами. Тук ще откриете множество полезни линкове – за търсачики за самолетни билети, настаняване, планиране на посещения на забележителности и още. С тяхна помощ, малко търпение и добро проучване бихте могли да си подарите най-хубавата почивка до някое мечтано място. Успех и дано да сме ви полезни.

Нека сега видим…

Как да планираме екскурзията си сами

Планиране на маршрут

rome2rio.com

Този сайт ще ви предостави всички възможни варианти на транспорт, чрез които може да стигнете от една до друга точка на света. Изключително полезен, той дава информация за цени на съответния транспорт – самолет, автобус, влак, ферибот, кола, както и за забележителностите, които може да посетите на място.

Информация за визи

mfa.bg/bg/embassyinfo

Най-сигурният източник, откъдето може да почерпите информация за визи и режим на пребиваване в различни точки на света, е сайтът на Министерството на външните работи.

Търсачки за самолетни билети

google.com/flights

skyscanner.com

kiwi.com

momondo.com

opodo.com

swoodoo.com

checkfelix.com

Чрез тях може да изберете най-евтиния или най-бърз авио маршрут до избрана дестинация. Бихте могли да си закупите билетите директно от тях, в някои случаи с изгодна отстъпка, или да използвате официалния сайт на конкретната компания.

Настаняване

booking.com

agoda.com

hotels.com

airbnb.com

trivago.com

hotelscombined.com

hostelworld.com

couchsurfing.com

Най-популярният сайт, чрез който може да наемете стая в хотел, вила или къща под наем, безспорно е booking.com. Когато търсите къде да отседнете обаче, най-добре първо да сравните офертите на различните хотели в мултитърсачки като trivago или hotelscombined. В някои случай, ако изберете оферта на booking от trivago ще може да се възползвате от отстъпка.

Предпочитате по-уютна обстановка от тази, която ще ви осигури хотелската стая? Тогава се насочете към airbnb. Имайте предвид, че получавате кредит от 50 лв при регистрация, както и кредит от 25 лв на всеки регистриран и запазил настаняване от сайта чрез линк, който вие сте изпратили.

Между другото booking също изплаща кредити за настаняване, но трябва да натрупате пътувания с тях. Според условията им предоставят 15 долара на лицето, което е изпратило линка. А на този, който е резервирал настаняването си чрез споделения линк, възстановяват 10 % от стойността на нощувките след приключване на почивката.

Варианти за нощувка предоставят и сайтове като hostelworld и couchsurfing, като те обаче не са препоръчителни за хора, пътуващи с деца, или за по-възрастни.

Комбинирани пакети полет-настаняване-кола под наем      

expedia.com

kayak.com

priceline.com

Тези сайтове предоставят възможност да закупите едновременно самолетен билет, настаняване и кола под наем с отстъпка.

Информация за влакове и автобуси в Европа

goeuro.com

Запознайте се с маршрутите и цените на различните видове транспорт в Европа. Сайтът сравнява множество оферти и дава богат избор от възможност за предвижване с автобус или влак из Стария континент.

Коли под наем

rentalcars.com

billiger-mietwagen.de

Посочените сайтове за коли под наем сравняват предложенията на различни компании и сортират най-изгодните оферти. Ако желаете да добавите столче за бебе или дете за кола обаче, имайте предвид, че цената значително се вдига.

Информация за паркиране и паркоместа из целия свят

parkopedia.com

Ще пътувате с кола или ще наемете кола на място? Тогава този сайт ще ви е доста полезен.

Планиране на посещения на забележителности

tripadvisor.com

lonelyplanet.com

worldtravelguide.com

foursquare.com

atlasobscura.com

visitacity.com

roughguides.com

Разучете предварително какво си струва да видите и посетите, за да се възползвате максимално от времето в съответния град или държава.

Планиране на посещения на забележителности с бебе или дете

babycantravel.com

travelmadmum.com

Тези сайтове ще ви дадат полезни насоки как да се насладите на пътуването с бебе или дете по най-добър начин.

Допълнителни екскурзии

getyourguide.com

klook.com

Оттук бихте могли да се запознаете с различните варианти за кратки екскурзии и турове, като самите тях може да закупите и на място.

Храна

yelp.ie

bonappetour.com

Препоръки за ресторанти и барове из целия свят или хапване в семейна обстановка в непознат град – това ще откриете в тези сайтове.

Търсите още информация? Запознайте се със стандартите за ръчен багаж на различинете авиокомпании.