На път с кола до морето, ескурзия в чужбина или на село при баба – децата в днешно време пътуват доста по-често от някои възрастни. А как пренасяте вещите им? Със сигурност може да ги приберете в големия семеен багаж или в по-компактна друга чанта. Но според нас малките пътешственици заслужават собствен детски куфар. Ето защо…

  1. Ще се почувстват съпричастни

Дългите пътешествия могат да бъдат както вълнуващи, така и стресиращи за някои възрастни, камо ли за най-малките членове на семейството.

Опаковането на собствен куфар ангажира децата и им помага да се почувстват съпричастни и да започнат да се вълнуват за предстоящото пътуване. Докато им помагате, може да им разказвате за приключенията, които ви предстоят, както и от какви дрехи ще имат нужда за тях. Ако ще летите със самолет и се налага да сменяте полети, говорете за това какви играчки могат да вземат със себе си в багажа (със сигурност такива, които ще ги занимават поне час-два).

  1. Ще им изградите чувство за отговорност

Когато поотраснат, децата имат нужда от собствено пространство, в което да поставят своите вещи. Това важи както за дома, така и за багажа на път. Обзавеждайки ги с техен личен детски куфар, е сред начините да им помогнете да започнат да изграждат чувство за отговорност. Може да ги оставите сами да помислят какво им е необходимо за пътуването и как трябва се подреди в техния куфар. Дори и да опаковат само няколко играчки. (Разбира се, после ще се наложи редакция от ваша страна.)

Обърнете им внимание на цвета, големината и формата на личната им пътна чанта. И докато чакате на лентата за багаж на летището например, ги окуражете да търсят сами своя куфар. Това може да е забавна игра за цялото семейство, стига от авиокомпанията да не се загубили багажа ви някъде по трасето. Но това е друга история…

  1. Ще организирате оптимално семейния багаж

Дрехи, обувки, тоалетни принадлежности, играчки – децата пътуват не с малко багаж. А когато всичко това се смеси с вашия, хаосът е гарантиран. Отделният детски куфар ще ви помогне да организирате възможно най-добре вещите на цялото семейство и да знаете (поне на теория) къде какво се намира. За да си помогнете допълнително, може да използвате органайзери, в които да поместите по-дребните вещи.

! Кога да вземете детски куфар !

Тук няма конкретни предписания – всичко зависи от вашия стил на пътуване и детето. Добре е да е навършило поне 3 години и да може само да дърпа куфара си (затова е важно, когато избирате модел, да се спрете на лек куфар с маневрени колелца). Готово ли е да поема отговорност, искате ли да започнете да изгражда самостоятелност? Тогава може би е време да помислите и за отделен куфар за детето на път.

Разгледайте нашите предложения за детски куфари Travelite Helden der Stadt и Travelite Lil`Lady.


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *