как да изберем детски куфар

Как да изберем детски куфар?

Споделяте куфара си с тях, когато са бебета. Ако имате отделен багаж, в него обикновено са памперсите и други подобни принадлежности. Скоро обаче са вече самостоятелни и искат свой собствен куфар. Изборът му е сред онези предпоставки, които могат да улеснят или помрачат дългоочакваната ви ваканция. Тук на помощ идваме ние с нашите съвети на тема как да изберем детски куфар! Подбрали сме за вас няколко ключови характеристики, които е добре да вземете предвид, когато търсите куфар за най-малките членове в семейството. Вижте ги по-долу и ако желаете, споделете в коментар своя опит!

Материал – твърд или мек куфар?

Това е сред най-щекотливите въпроси, когато избирате нов куфар, независимо дали за детето или за себе си.

Меките куфари са по-гъвкави и не се налага да бъдете толкова стриктни с обема на багажа. Материалите, от които са изработени, са синтетични и издръжливи, което означава, че можете да ги почиствате лесно. Те обикновено са по-леки от твърдите куфари, но са по-лесно предразположени към разкъсвания, следствие на неправилна експлоатация или случаен инцидент.

Твърдите куфари от своя страна предлагат по-голяма защита на вещите: от счупване и срещу особеностите на времето. Ако багажът ви е преживявал мокро и ветровито време, знаете, че това е голямо предимство. Все пак никой не иска да се занимава с мокри детски дрехи в началото на ваканцията си.

В крайна сметка, изборът на твърд или мек куфар зависи най-вече от личните ви предпочитания (или по-скоро тези на детето, ако вече има думата да избира само) и стил на пътуване.

Размер

Няма особен смисъл да купувате куфар за дете, колкото и да е сладък, ако в него не може да се сложи почти нищо. Така че се ориентирайте към размер, който ще ви позволи да опаковате необходимите за път вещи. Тук трябва да вземете предвид с каква честота и продължителност обикновено пътува вашето семейство. За повече яснота, може да се запознаете с нашите съвети при избор на размер на куфар.

Имайте също така наум, че детето със сигурност ще иска куфарът да се качи с него в самолета, ако летите. Така че в този случай трябва да се съобразете и с позволените размери за ръчен багаж на съответната авикомпания (стандартът е 55 x 35 x 20 cm, но варира при различните авиопревозвачи). Друго предимство да чекирате детския багаж с вас в самолета е, че в него може да поместите играчки и книжки, с които да се забавлява по време на път.

Тегло, колела, телескопична дръжка

Няма съмнение, че ще ви се наложи да носите или теглите багажа на детето в един или друг момент. Затова обърнете внимание на собственото тегло на куфара – той трябва да е възможно най-лек. Колелата му трябва да са здрави и лесни за маневриране, а телескопичната дръжка – достатъчно дълга, за да може да я управлявате и вие. Друга полезна функция при детските куфари е т.нар. smart sleeve, която би ви позволила да приплъзнете детския куфар през телескопичната дръжка на вашия и така да се придвижите лесно и бързо.

Джобове и вътрешно разпределение

Децата обичат да прибират и слагат неща в други неща. Обожават джобовете. Може да превърнете опаковането в забавна игра, ако изберете куфар за дете с достатъчно външни джобове или ако е твърд модел – с вътрешно отделение с цип. Така ще има отделно място за дрехите и за играчките.

Възраст на детето

Изискванията към багаж се променят с течение на годините. Това, което се харесва от малките деца, със сигурност няма да допадне на тийнейджърите. И обратното. Звучи очевидно, но грешката при избора на багаж и опаковането могат да бъдат началото на ужасна ваканция. Ето защо трябва да се съобразите със следните особености…

  • Малки деца

Когато децата са още малки, в техния куфар може да поместите играчки, книги, резервен комплект дрехи и тоалетни принадлежности. За по-дълги екскурзии останалите им дрехи може да пътуват във вашия куфар. Дизайнът на детския куфар със сигурност трябва да е пъстър и забавен, с любимите анимационни герои, например.

  • Деца

По-големите деца не се нуждаят от толкова много играчки, така че със сигурност ще успеете да поместите всичките им дрехи в собствения им куфар. На тази възраст вече няма да искат куфар с „бебешки” картинки. На пазара се предлагат достатъчно модели с хубави дизайни.

  • Тийнейджъри

Когато децата пораснат, може да помислите да инвестирате в покупката на комплект куфари от една серия, дизайн и цвят. Обикновено са в три стандартни размера – S (за ръчен багаж), M (среден) и L (голям). По този начин вашият тийнейджър ще носи пълна отговорност за опаковането на багажа си и ще има варианти за различни видове пътуване. С комплекта от три куфара ще са добре подготвени за предстоящи приключения, при това е полезна идея за подарък за рожден ден или завършване на училище.

Гаранция

Търсите ли издръжлив и здрав куфар за дете, трябва да обърнете внимание на гаранцията, която предлага съответния търговец. Дългата гаранция ви дава сигурност, че в случай на дефект, компанията ще го поправи или замени куфара. Тя също така говори за доверието на компанията в продукта и използваните материали.

Всички куфари на немските компании Titan и Travelite се предлагат с с 2-годишна гаранция за качеството на изработката и вложените материали, например. Твърдите куфари от високия клас са с допълнителна гаранция до 3 години. Осигурен е и извънгаранционен сервиз след изтичане на гаранцията.

Цена и качество

Евтиното винаги излиза скъпо, така че ви препоръчваме да не се хвърляте да купувате най-бюджетния вариант. Просто защото съвсем скоро ще трябва да повторите упражнението. Най-добре е да се спрете на качествен куфар, който е със стабилни колела, които лесно се плъзгат, здрав цип, който се движи плавно, и телескопична дръжка, която може без проблем да издърпа багажа.

Надяваме се, че нашите съвети на тема как да изберем детски куфар ще ви помогнат да откриете най-доброто за вашето дете, съобразено със стила ви на пътуване. Запознайте се още и с нашите препоръки за избор на куфар, вече за възрастни.


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *